Postup přípravy receptu Skopová kýta na rajčatech:
Skopovou kýtu naklepeme, osolíme, v hrnci rozehřejeme olej a ze všech stran kýtu opečeme. Potom maso z hrnce vyjmeme, na oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme k ní nakrájená a oloupaná rajčata, orestujeme, promícháme a přidáme trochu vody nebo vývaru z kostky. Přivedeme k varu, do vařící omáčky vložíme zpět maso, přikryjeme a na mírném ohni dusíme do měkka. Během dušení maso přeléváme šťávou a podléváme podle potřeb vodou nebo vývarem. Dusíme asi hodinu a půl až dvě. Měkké maso vyjmeme, šťávu prolisujeme, přidáme maso pokrájené na plátky, kečup, petrželovou nať a dobře prohřejeme. Podáváme s dušenou rýží nebo opékanými bramborami.