Postup přípravy receptu Skopová kýta s bílými fazolemi:
Fazole přebereme, vypereme a přes noc namočíme v čisté neslané vodě. Druhý den je v téže vodě ještě jednou vypereme a uvaříme doměkka. Maso vykostíme, osolíme, opepříme, potřeme třeným česnekem, vložíme na pekáč a polejeme olejem. Po zapečení podléváme vodou. Přidáme na kolečka nakrájenou zeleninu a nakrájenou cibuli. Pečeme doměkka, potom maso vyndáme a šťávu vydusíme. Když se od ní odděluje tuk, zaprášíme ji moukou a osmahneme. Přidáme rajčatový protlak a chvíli mícháme, aby se spojil s tukem. Nakonec podlejeme vínem, povaříme, propasírujeme na fazole a dochutíme solí a pepřem. Maso krájíme na tenké plátky, klademe na talíři na porce fazolí a přizdobíme snítkou petrželové nati.