Vložil: | Maartinka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
![2/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Skopová pečeně s houbovou nádivkou:
60 dkg skopové kýty
| 4 dkg libovější slaniny
| 10 dkg sušených hub
| 2 vejce
| 3 dcl světlého piva
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce oleje
| mletý pepř, čerstvé bylinky, sůl
Postup přípravy receptu Skopová pečeně s houbovou nádivkou:
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme na másle s nasekanými houbami, které jsem předem namočili na 3 hodiny do mléka a povařili ve vodě doměkka. Zalijeme rozšlehanými vejci, ochutíme pepřem, osolíme a za stálého míchání necháme vejce ztuhnout. Do skopové kýty prořízneme otvor a naplníme připravenou směsí. Otvor spíchneme jehlou nebo zašijeme, maso osolíme, vložíme na pekáč s olejem, podlijeme malým množství piva a zvolna za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání pivem upečeme. Podáváme na nahřátých talířích s bramborovými knedlíky a dušeným zelím.
Fotky receptu Skopová pečeně s houbovou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!