Postup přípravy receptu Skopové na kari s kokosovým ořechem:
Máme-li k dispozici čerstvý kokos, rozstrouháme ho do mléka, dobře promícháme a přefiltrujeme přes bavlněnou utěrku. Jinak můžeme použít kokosovou moučku, kterou dáme do bavlněné utěrky a ponoříme do 400 ml vařícího mléka, necháme vyluhovat 2 hodiny a tekutinu dobře vymačkáme. Kokosovou moučku nebo strouhaný kokos uschováme. Připravíme si všechno koření. Zahřejeme polovinu kokosového mléka, přidáme na tenké proužky nakrájené maso, zázvor, koriandr, utřený česnek, cibuli nakrájenou na kolečka a papričky chilli. Osolíme a přivedeme do varu, rychle zmírníme oheň a necháme vařit 45 minut. Poté nahřejeme tuk a masovou směs promícháme. Ochutíme mákem a pokračujeme v přípravě, dokud se jídlo nezbarví do světle zlatova. Potom přidáme zbytek mléka, do něhož jsme procedili přírodní kokosovou tekutinu a pytlíček s kokosovou moučkou. Pokračujeme v přípravě, dokud maso nezměkne a dokončíme při mírné teplotě, promícháme a podáváme.