Postup přípravy receptu Skořicové koláčky s ořechovou náplní od Hery:
V míse nejdříve lehce promísíme Heru s moučkovým cukrem a vejcem, přidáme ostatní přísady a nakonec vsypeme mouku.
Těsto řádně propracujeme, aby bylo hladké a stejnorodé. V chladu necháme odležet dvě hodiny.
Poté rozválíme na plát silný 3 mm a vypichujeme malé koláčky různých tvarů.
Pečeme na plechu v elektrické troubě při 200 °C asi 15 minut.
Plníme oříškovou náplní, kterou připravíme z mletých oříšků, které spaříme v mléce a necháme vychladnout.
Vyšleháme Heru s cukrem, přidáme vanilkový cukr a rum, nakonec vmícháme spařené oříšky. Připravenou náplní slepujeme 2 koláčky k sobě. Zdobíme cukrovou polevou, kterou můžeme obarvit potravinářskou barvou.
Tipy od Hery:
* při přípravě lineckých těst za použití Hery je důležité její vychlazení
* Heru nastrouháme na hrubém struhadle a vše částečně promícháme vidličkou nebo nožem a pak dobře propracujeme rukama na hladké těsto
* nesmíme propracovávat příliš dlouho, aby Hera nezměkla a nenasákla se do mouky
* polotovary těst necháme odpočinout nejméně 2 hodiny v chladu, snadněji se vyvaluje a po upečení si zachovává žádaný tvar
* aby bylo těsto voňavé a vychucené, můžeme do základního těsta přidat různé druhy koření. Získáme tím mnoho různých chutí. * nejčastěji se jako koření používají vanilka, hřebíček, nové koření, badyán, muškátový oříšek, skořice, zázvor. Koření musí být vždy jemně namleté a používá se ve velmi malém množství.
* také citrónová kůra dobře provoní a ochutí těsto. Připravíme jí tak, že ji jemně nastrouháme, zasypeme moučkovým cukrem a necháme odležet do druhého dne.
* oblíbeným kořením je pro své typické aroma skořice. Nejčastěji ji používáme k ochucení lineckých a perníkových těst.
Dobrou chuť přeje Hera.