Postup přípravy receptu Škvarková čokoládová srdíčka:
Vejce, jemně umleté škvarky a cukr spolu vymícháme, přidáme mouku a celou nastrouhanou čokoládu, citrónovou šťávu i jemně strouhanou citrónovou kůrou. Rukama vypracujeme hladké pružné těsto, dáme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici odpočinout.
Na pomoučeném vále vyválíme těsto na šířku 3 milimetrů a vykrajujeme srdíčka, která pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Vychladlé srdíčka slepujeme pikantní marmeládou.
Povrch zdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou, kdy tekutou polevu nabereme lžičkou a tenkým pramínkem děláme na srdíčka proužky. Necháme ztuhnout. Necháme cukroví v chladu odležet.