Postup přípravy receptu Borůvkové knedlíky z kynutého těsta:
Z droždí připravíme kvásek. Dáme je do hrnku, posypeme trochou cukru a mouky a zalijeme 2 dl vlažného mléka. Počkáme až vzejde kvásek. V míse smícháme prosátou mouku se solí a cukrem. Přidáme vzešlý kvásek, ve zbytku mléka rozmíchané žloutky a dobře promícháme. Na závěr vmícháme rozehřáté vlažné máslo. Těsto dobře vypracujeme, nejlépe v robotu a necháme v míse kynout 1,5 hodiny, přikryté utěrkou. Po vykynutí ukrajujeme z těsta lžící kousky, plníme ovocem a tvoříme knedlíky. Ty necháme ještě jednou cca 15 minut kynout. Knedlíky vaříme v páře. V nízkém hrnci přivedeme k varu vodu. Na ni vložíme pařák na knedlíky a ten vyložíme ubrouskem. (Máme-li příliš nízký pařák, "prodloužíme" mu nohy kuličkami z alobalu nebo třeba obrácenými vánočními formičkami.) Na ubrousek klademe knedlíky. Neměly by se dotýkat, protože varem nabudou. Vaříme 10 minut, přiklopené pokličkou. Po každé várce zkontrolujeme vodu, aby se nevyvařila. Uvařené knedlíky ihned propíchneme vidličkou. Sypeme tvarohem a cukrem a poléváme máslem.
Fotky receptu Borůvkové knedlíky z kynutého těsta:
Fotky vložil: katyakaty,uschi3,MichelePrg,Natural,kozaroza