Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 20 |
|
|
Použité suroviny receptu Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou omáčkou:
buchty:
| 20 g droždí
| 375 ml mléka
| 100 g másla
| 500 g hladké mouky
| 70 g cukru
| 1 špetka soli
| 1 vejce
| 150 g švestkových povidel
| dle potřeby: tuk na vymazání pekáče
| vanilková omáčka:
| 1 balení vanilkové omáčky
| 500 ml mléka
| 1 lžíce cukru
| 1 balení vanilkového cukru
| mimoto:
| 2 lžíce moučkového cukru na posypání
Postup přípravy receptu Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou omáčkou:
Droždí rozpustíme v 250 ml vlažného mléka. Z mouky, 50 g cukru, mléka s droždím, špetky soli, vejce a tekutého másla vypracujeme těsto. Dáme asi na 30 minut kynout. Pak těsto znovu propracujeme a rozdělíme na 16 dílů. V dlani utvoříme koláček, naplníme ho trochou povidel a uzavřeme. Troubu nejprve předehřejeme na 50 °C. Pekáč důkladně vymažeme tukem. Potě do něj buchty poskládáme pravidelně vedle sebe. Přikryjeme je utěrkou a vložíme krátcé do trouby (zhruba na 15 minut), aby ještě vykynuly. Pekáč vyjmeme a troubu nastavíme na 200 °C. V hrnečku rozehřejeme zbývající mléko, 50 g másla a 20 g cukru. Když se máslo a cukr rozpustí, buchty směsí zalijeme. Můžeme také rozpustit jen máslo a povrch pomocí mašlovačky potřít. Pak pekáč vložíme znovu do trouby a pečeme přibližně 30 minut. Vyjmeme z trouby. V 80 ml mléka rozmícháme vanilkovou omáčku. Ve zbylém mléce rozpustíme cukr, vanilkový cukr a přivedeme je k varu. Přilijeme mléko s rozmíchanou vanilkovou omáčkou a vaříme da zhoustnutí. Dáme vychladnout a rozšleháme do pěny. Buchty pocukrujeme a podáváme s vanilkovou omáčkou.
Fotky receptu Domácí buchty trochu jinak s vanilkovou omáčkou:
Fotky vložil: Vlamape,Natural,BADAČA,evulaS33,hanina51