Postup přípravy receptu Lívance z litého kynutého těsta:
Droždí rozetřeme s cukrem, přidáme lžíci mouky a vlažéného mléka a necháme vzejít kvásek. Pak do kvásku zašleháme vejce a střídavě přidáváme mouku a mléko, aby se nevytvořily žmolky (mouku s vlažným mlékem a vejci můžeme také ušlehat ručním šlehačem a přidat kvásek). Těsto necháme kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Pak těsto lijeme menší naběračkou (při smažení ještě dokynou) do vymaštěných a vyhřátých důlků na lívanečníku a po obou stranách smažíme dorůžova. Podáváme s různými druhy zavařeniny, nebo potřené máslem a obalené ve skořicovém cukru, se žahourem (namačkané borůvky s cukrem) či jahodami, malinami a ochucené lívance můžeme ozdobit ušlehanou šlehačkou.