Použité suroviny receptu Makové knedlíky s třešňovou omáčkou:
380 g směsi na bramborové knedlíky
| 250 g mletého máku
| sůl,
| 350 g okapaných kompotovaných tmavých třešní
| 15 g škrobové moučky
| 1 lžíce černého rybízového želé,
| 2 lžíce portského vína
| moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Makové knedlíky s třešňovou omáčkou:
1. Knedlíky připravíme podle návodu na obalu. Zapracujeme mák a necháme 10 minut uležet. Mokrýma rukama vytvarujeme 8 kulatých knedlíků a podle návodu vaříme v osolené vodě při střední teplotě asi 15 minut.
2. Třešně scedíme a šťávu (asi 300 ml) uchováme. Odebereme 5 lžic šťávy a rozpustíme v ní škrobovou moučku. V hrnci svaříme zbylou šťávu s portským vínem, rybízovým džemem, třešněmi a rybízovým želé. Za stálého míchání vlijeme rozpuštěnou škrobovou moučku, znovu krátce povaříme a necháme vychladnout.
3. Makové knedlíky vložíme do třešňové omáčky a před podáváním posypeme cukrem.
Fotky receptu Makové knedlíky s třešňovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!