Rýži propláchneme a uvaříme ve vodě tak, jak jsme zvyklí. Přidáme špetku soli. Rýži vybíráme jasmínovou, která společně s pudinkem lépe chutná.
Pudinkový prášek uvaříme v mléce. Osladíme třtinovým cukrem a mícháme, dokud pudink není dost hustý. Přidáme vanilkový cukr a mandlové aroma.
Kompotované hrušky necháme okapat a nakrájíme je na menší kousky.
Ještě teplý pudink promícháme s rýží, přidáme hrušky a promícháme. Necháme v chladu rozležet. Kdo má rád, přímíchá i rozinky máčené v rumu.
Pudinkovou rýži podáváme zastudena, na talíři sypeme mletou skořicí. Příchuť pudinkového prášku můžeme různě obměňovat a přizpůsobit tomu koření i ovoce
Fotky receptu Pudinková rýže:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!