1,5 kilogramu broskví z kompotu (mohou být i čerstvé nebo z plechovky),
| 300 gramů broskvového džemu
| 150 ml broskvové pálenky (broskvovice),
| hřebíček
| olej,
| 200 gramů mouky
| 200 gramů cukru
| 10 vajec,
| vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Smažené opilé broskve :
Broskve naložíme do broskvovice spolu s trochou hřebíčku. Připravíme si těsto z mouky, cukru, vajec a vanilkového cukru (mělo by být tekutější). Okapané broskve namáčíme do těsta a usmažíme. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Zbylou broskvovici použijeme na přípravu omáčky. Rozmícháme ji s broskvovým džemem a podáváme v samostatné nádobce, do které usmažené broskve namáčíme.
Fotky receptu Smažené opilé broskve :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!