Postup přípravy receptu Teplý jablkový nákyp s vanilkovým krémem:
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky. Do misky prosijeme mouku, kypř. prášek a cukr, přidáme rozšlehané vejce, rozehřátý tuk, vanilkový cukr a rozšleháme. Pak vmícháme drobně pokrájená ořechová jádra, propláchnuté rozinky a jablka. Těsto rozetřeme do silně vymaštěného pekáčku nebo nákypové formy o průměru 25 cm a upečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut. Podáváme teplý s vanilkovým krémem.
Krém : pudinkový prášek a žloutky rozmícháme v mléce, za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme 2 minuty a sejmeme s plotýnky. Krém osladíme a za častého míchání vychladíme. Studený krém ochutíme vanilkovým cukrem.
Fotky receptu Teplý jablkový nákyp s vanilkovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!