Použité suroviny receptu Sladká srdíčka s ricottou a malinami:
100 g hladké mouky
| 45 g cukru moučky
| 90 g másla nebo Hery
| 50 g strouhaných mandlí
| 1 špetka soli
| dle chuti: strouhané kůry
| 1 lžíce malinového džemu
| 4 hrsti malin
| dle potřeby: růžové lístky
| 1 lžička vanilkového cukru
Postup přípravy receptu Sladká srdíčka s ricottou a malinami:
Na vále zpracujeme prosátou mouku, nakrájené změklé máslo (nebo Heru), cukr, špetku soli a nastrouhané nebo namleté mandle v těsto. Z něj vytvarujeme kouli, zabalíme do folie a necháme v lednici půl hodiny odpočinout. Na pomoučeném válu těsto rozválíme na tenčí placku, asi 3 mm a tvořítkem vypichujeme srdíčka, která klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních dorůžova. Papír se srdíčky stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Vychladlá srdíčka z jedné strany lehce potřeme malinovým džemem. Ricottu rozmícháme dohladka podle potřeby se lžící mléka nebo smetany a potřeme jí upečená a vvychladlá srdíčka, ozdobně poklademe malinami a poprášíme moučkovým cukrem smíchaným se lžičkou vanilkového cukru.
Fotky receptu Sladká srdíčka s ricottou a malinami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!