Postup přípravy receptu Sladké rohlíky s mandlemi:
Z rozdrobeného droždí, lžičky moučkového cukru, trochy hl. mouky a z vlažného mléka uděláme kvásek a necháme ho vzejít. Do větší mísy prosijeme zbylou hladkou mouku a vmícháme do ní zbylý cukr a špetku soli. Poté přidáme kvásek, vejce a rozpuštěný tuk. Přilijeme smetanu a zaděláme hladké, nelepivé těsto. V teple ho necháme půl hodiny vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, z každého uděláme bochánek a ten na pomoučeném vále rozválíme na silnější kulatý plát, který rádýlkem nebo nožem rozkrájíme na 6 trojúhelníků. Každý trojúhelník těsta pevně stočíme do menšího rohlíku, opatrně jej přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a ještě je necháme na plechu 20 minut nakynout. Pak je potřeme vejcem, posypeme hrubým cukrem a mandlovými plátky. Rohlíky pečeme v předem vyhřáté troubě při 180° C asi 20-25 minut.