Dvě lžíce oleje smícháme s prolisovaným česnekem. Touto směsí potřeme kotlety po obou stranách. V kastrolu necháme rozpálit 1 lžíci oleje, na které opražíme rýži. Potom přelijeme 1/2 l vývaru, přiklopíme pokličkou a 30 minut dusíme. Kotlety podle chuti osolíme a opepříme. Zbývající olej rozpálíme na pánvi. Maso opečeme z každé strany asi 5 minut a pak je dáme na vyhřátý talíř. Očištěný pórek rozpůlíme a nakrájíme asi na 4 cm kousky. Polovinu pórku osmahneme do zlatova na výpeku z masa. Zalijeme 1/4 l vývaru a necháme krátce povařit. Do šťávy vmícháme pomerančovou marmeládu, ocet a kari. Zbylý pórek spolu s petrželkou a pažitkou vmícháme do rýže. Na talíři upravíme kotletu kopečkem rýže. Nakonec přelijeme šťávou.
Fotky receptu Sladkokyselá kotleta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!