Vložil: | Veronine |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Sladkokyselé čínské kuře:
15 ml (1 lžíce) olivového oleje
| 225 g kuřecích řízků, nakrájené na nudličky
| 1 cibule na kostky
| 1 červená paprika nakrájená na kousky
| 1 zelená paprika nakrájená na kousky
| 100 g sójových klíčků
| 75 ml kuřecí nebo zeleninový vývar
| 30 ml (2 lžíce) octa z bílého vína
| 30 ml (2 lžíce) sójové omáčky
| 15 ml (1 lžíce) medu a kečupu
| 1 plátek ananasu z konzervy, nakrájený na kousky
| sůl, pepř
| kari podle chuti
| sypká paprika, podle chuti
| kayenský pepř - podle chuti
| 15-30 ml (1-2 lžíce) maizeny
| 30ml (2 lžíce) pažitka-nasekaná
Postup přípravy receptu Sladkokyselé čínské kuře:
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a kuřecí maso osmažíme (2-3 minuty). Přidáme cibuli, papriky a sójové klíčky a smažíme 2-3 minuty. Přimícháme vývar, ocet, sójovou omáčku, kečup, med, ananas a dochutíme solí, pepřem, kari, mletou paprikou, kayenským pepřem. Mícháme a opékáme 1-2 minuty. Maizenu smícháme s trochou vody, nalijeme do pánve a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Směs dochutíme podle sebe a posypeme nasekanou pažitkou. Příloha: rýžové nudle
Fotky receptu Sladkokyselé čínské kuře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!