Postup přípravy receptu Sladkokyselé vepřové filé:
Maso nakrájíme přes vlákna na plátky, dlaní je mírně poklepáme a necháme hodinu naložené v marinádě, kterou připravíme ze sójové omáčky, 1 strouhané cibule, špetky zázvoru, soli, pepře a dvou lžic oleje. Mrkev a kedlubny nakrájíme na jemné plátky, necháme přejít varem a propláchneme studenou vodou. Z vajec, mouky a vody si připravíme těstíčko. Plátky masa namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji do růžova.
Omáčka:
Do kastrůlku dáme trochu oleje, přidáme zázvor, česnek, jemně krájenou cibulku, sójovou omáčku, ocet, cukr, trochu vývaru a zbylou marinádu a dochutíme. Přidáme plátky mrkve a kedlubny, krájené houby a pórek. Dáme vařit a zahustíme máčeným škrobem. Znovu krátce povaříme.
Čerstvě usmažené plátky masa přeléváme touto pikantní sladkokyselou omáčkou a podáváme s rýží.