![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
13. 08. 2009 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slovenské brynzové pagáčky: Rozpuštěnou heru smícháme s brynzou a asi 3/4 dávky nivy. Droždí a malé množství mléka s cukrem v hrnečku zamícháme a kvásek nalijeme doprostřed mouky, kolem nalijeme smetanu a žloutek. Když droždí za ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2009 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kysucký bramborový chléb: Nastrouháme brambory uvařené ve slupce. Přidáme k nim asi 150 g mouky a rozdrobené kvasnice. Přilijeme asi 200 ml studené vody a zpracujeme hustý kvásek. Nádobu přikryjeme a kvásek necháme vykynout. D ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2009 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lučenecký chléb: Připravíme si celozrnnou mouku a smícháme ji s půl litrem vroucí osolené vody. Hmotu necháme vychladnout. V míse připravíme kvásek z droždí, smícháme ho s medem, přidáme asi polovinu hladké mouky a s ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2009 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dřevorubecký chléb: Droždí rozpustíme ve vodě s cukrem a necháme vzejít kvásek. Z kvásku, mouky a soli rozmícháme těsto. Přikryjeme je a necháme vykynout. Těsto znovu propracujeme a vyválíme plát třikrát větší než šunka. ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2009 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slaninové dalamánky: Z droždí, cukru a trošky vlažné vody připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, kvásek, vejce, slaninu nakrájenou na kostičky, strouhaný sýr, sekané mandle, petržel a zbylou vlažnou vodu ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2009 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brioškový chléb: Smícháme mouku, sůl a máslo. Droždí rozmícháme s cukrem, vlažným mlékem a vejci. Všechny suroviny zpracujeme nejlépe elektrickým hnětačem. Přikryté těsto necháme na nepříliš teplém místě dvě hodiny ky ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2009 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Francouzský selský chléb: Očištěné, nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout a oschnout. Kvasnice dáme do vody od brambor a nechat je vzejít. Brambory rozmačkáme, přidáme kvásek, olej a důkladně promísím ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2009 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kyprý chléb bílý: Do mísy dáme mouku, sůl a olej. Podmáslí s cukrem mírně zahřejeme, rozdrobíme do něj droždí a rozmícháme. Roztok pak nalijeme do mísy s moukou. Pro kvalitu hladkého a mírně lepivého těsta můžeme hněta ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2009 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chléb z ovesných vloček a tvrdého chleba: Nastrouhaný tvrdý chléb namočíme den předem do 100 ml vody. V hrnku rozetřeme droždí s cukrem, přidáme 2 lžíce pšeničné mouky a s trochou vlažné vody umícháme řídké těstíčko. Necháme pod pokličkou vyk ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2009 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chlebové placky se semínky: Do mísy prosejeme mouku, přidáme droždí a promícháme. Pak přidáme nastrouhané brambory, sůl, cukr, kmín, fenykl, olej, vlažnou vodu a vypracujeme vláčné těsto. Do těsta zapracujeme polovinu semínek a ... …více»
|