100 g másla
| 1,5 lžíce cukru
| 0,5 lžičky soli
| dle potřeby: žloutek na potření
| 350 g polohrubé mouky
| 10 g droždí
| 5 lžic mléka
| 3 vejce
| dle potřeby: tuk na vymazání formy
Postup přípravy receptu Brioškový chléb:
Smícháme mouku, sůl a máslo. Droždí rozmícháme s cukrem, vlažným mlékem a vejci. Všechny suroviny zpracujeme nejlépe elektrickým hnětačem. Přikryté těsto necháme na nepříliš teplém místě dvě hodiny kynout, znovu prohněteme a necháme dalších 30 až 50 minut dál kynout. Objem se zdvojnásobí. Hranatou formu vymažeme tukem, přeneseme do ni těsto. Ušleháme žloutek s vodou a potřeme jím chléb. Znovu necháme chvíli kynout. V předehřáté troubě pečeme asi 30 minut.
Fotky receptu Brioškový chléb:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!