Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.01. 2025
Dnes má svátek Zdeněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chléb zadělávaný pivem

Chléb zadělávaný pivem
13. 08. 2009 Slané pečivo ++++______
Příprava receptu Chléb zadělávaný pivem: Droždí rozetřeme s cukrem, přidáme trochu mouky a vlažného piva, rozmícháme, přidáme mouku, sůl, fenykl, kmín a zbylé pivo a zaděláme polotuhé těsto. Necháme kynout, pak vytvoříme bochník, přeložíme h ... …více»

Staročeský chléb

Staročeský chléb
13. 08. 2009 Slané pečivo ++++++-___
Příprava receptu Staročeský chléb: V teplé vodě rozpustíme cukr, vmícháme polohrubou mouku, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy vsypeme hladkou mouku, koření a nastrouhané brambory, přidáme kvásek, vodu a vymísíme těsto, které přik ... …více»

Konzumní chléb

Konzumní chléb
13. 08. 2009 Slané pečivo ++++++++__
Příprava receptu Konzumní chléb: Smícháme mouky s kmínem, utvoříme důlek, kam rozdrobíme droždí, posypeme špetkou cukru, rozředíme a droždí necháme zmnožit. Přidáme kvásek, sůl a rozpuštěný celaskon a s moukou a další vodou zpracováv ... …více»

Žitné bochánky

Žitné bochánky
13. 08. 2009 Slané pečivo +++++++___
Příprava receptu Žitné bochánky: Do mísy dáme olej, sůl a mouku, rozmícháme 250 ml vlažné vody s droždím a cukrem a kvásek přilijeme do mouky. Vše důkladně zpracujeme, až se těsto odděluje od stěn mísy, a necháme asi 30 minut vykynou ... …více»

Žitný šrotový chléb s bylinkami

Žitný šrotový chléb s bylinkami
13. 08. 2009 Slané pečivo ++++-_____
Příprava receptu Žitný šrotový chléb s bylinkami: Žito pomeleme v mixéru na šrot, který smícháme s moukou, solí a bylinkami. Droždí a med rozmícháme v mléce a zaděláme chlebové těsto. Dobře prohněteme nejlépe ručním elektrickým hnětačem, urovnáme v m ... …více»
 

Dalamánky z žitné mouky

Dalamánky z žitné mouky
13. 08. 2009 Slané pečivo ++++++++__
Příprava receptu Dalamánky z žitné mouky: Z droždí, vlažného mléka nebo vody, mouky a cukru umícháme řídké těstíčko a necháme je vzejít. Smícháme žitnou a sójovou mouku, sůl a dobře promícháme. Přidáme prolisované brambory, vlijeme kvásek z d ... …více»

Staročeský žitný chléb

Staročeský žitný chléb
13. 08. 2009 Slané pečivo ++++______
Příprava receptu Staročeský žitný chléb: Ze surovin vypracujeme těsto a necháme ho kynout. Pak je vyválíme na pomoučeném válu na bochník a opět necháme kynout. Před pečením v troubě předehřáté na 180 °C potřeme chléb vlažnou vodou, což opaku ... …více»

Žitný kvašený chléb

Žitný kvašený chléb
13. 08. 2009 Slané pečivo +++++-____
Příprava receptu Žitný kvašený chléb: Cibuli nakrájíme a smícháme s žitnou moukou a 4 lžícemi vody. Přikryjeme mokrou utěrkou a necháme 2 až 3 dny stát. Občas promícháme. Pečicí plech posypeme moukou, v míse promícháme olej, sůl, šrot a f ... …více»

Domácí anýzový chléb

Domácí anýzový chléb
13. 08. 2009 Slané pečivo +++++++-__
Příprava receptu Domácí anýzový chléb: Do mísy nasypeme 1/3 mouky, uděláme důlek, nalijeme vlažnou vodu, cukr, rozdrobíme kostku droždí, můžeme přidat anýz, těsto je pak voňavější. Prohněteme těsto a necháme 20 minut vykynout. Přidáme dalš ... …více»

Krkonošský čočkový chléb

Krkonošský čočkový chléb
13. 08. 2009 Slané pečivo +++++_____
Příprava receptu Krkonošský čočkový chléb: Čočku namočíme do studené vody, pak vodu slijeme a čočku rozmícháme s nakrájenou cibulí, česnekem, olejem a trochou vody. Droždí smícháme s cukrem, dvěma lžícemi mouky a vodou na řídké těstíčko a nech ... …více»
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !