Použité suroviny receptu Slovenské brynzové pagáčky:
1 vejce
| 150 g nivy
| 150 g brynzy
| 500 g polohrubé mouky
| 20 g droždí a troška soli
| 250 g hery
| 1 balení kyselé smetany
Postup přípravy receptu Slovenské brynzové pagáčky:
Rozpuštěnou heru smícháme s brynzou a asi 3/4 dávky nivy. Droždí a malé množství mléka s cukrem v hrnečku zamícháme a kvásek nalijeme doprostřed mouky, kolem nalijeme smetanu a žloutek. Když droždí začne pracovat, přidáme sýrovou hmotou a vše dobře promícháme. Necháme odpočinout asi hodinu, pak vyválíme a tvoříme bochánky. Povrch potřeme máslem a sypeme strouhaným sýrem. Pagáčky klademe na vymaštěný pekáč a v troubě pečeme dozlatova.
Fotky receptu Slovenské brynzové pagáčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!