175 ml vlažné vody
| 120 ml vlažného mléka
| 1,5 lžičky soli
| 1 lžička cukru krupice
| 400 g hladké mouky
| 1 kostka kvasnic
| 16 ks plátků slaniny
| 8 ks plátků Eidamu
| olej
Postup přípravy receptu Domácí anglické rohlíky:
1. Do mléka s vodou dáme cukr, rozdrobíme kvasnice necháme vykynout kvásek (pokud použijeme sušené kvasnice, 2 lžíce kvasnic smícháme s moukou a pak přilijeme mléko s vodou)
2. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a nalijeme kvásek
3. Zpracujeme těsto a necháme ho vykynout (asi 15 minut)
4. Těsto rozdělíme na dvě části, z každé vyválíme kolečko, které rozkrojíme na 8 dílů
5. Každý díl smotáme směrem ze středu a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem
6. Jednotlivé rohlíky potřeme olejem, položíme na každý plátek anglické slaniny a půl plátku sýra nebo posypeme nastrouhaným sýrem
7. Necháme ještě asi 10 minut kynout a pečeme v předehřáté troubě na 200° C asi 20 minut.