0,5 kg cibule
| 200 g anglické slaniny
| olivový olej
| 300 g pšeničné hladké mouky
| 3 vejce
| 1 dcl mléka
| trochu vody
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Strasbourgský koláč:
Nejdéle trvá příprava cibule. nakrájíme ji na nudličky a smažíme velmi zvolna na trošce oleje. Nesmí vůbec "chytit barvu", dusí se pomalu, až je hotová. Pak do ní přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
V misce rozšleháme vejce s mlékem, moukou,solí, troškou vody a pepřem.
Vytvoříme těsto z něhož vyválíme placku. Tou pokryjeme kulatou zapékací mísou, do níž vlijeme podušenou směs cibule s anglickou slaninou. Zapečeme v troubě předehřáté na 150°c.
Fotky receptu Strasbourgský koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!