Použité suroviny receptu Slaninové knedlíky s vejci:
10 žemlí
| 1/2 l mléka
| 2 vejce
| 1 šálek hrubé mouky
| sůl
| 100 g slaniny
| uzené maso
Postup přípravy receptu Slaninové knedlíky s vejci:
Zatvrdlé žemle nakrájíme na kostičky a necháme rozkrájené ještě oschnout. Asi hodinu před vařením je polijeme osoleným mlékem s ušlehanými vejci a necháme navlhnout. Občas lehce zamícháme. Nakonec přidáme mouku a tvoříme v dlaních kulaté knedlíky. Povrch musí být obalen moukou. Zavařujeme je do vařící osolené vody a vaříme 20 minut. (Mléko do knedlíků měříme tak, že do půllitrového hrnku rozbijeme vejce a dolijeme mlékem).
Osmažíme knedlíky na 100 g sklovitě vyškvařené slaniny. K vychladným žemlím přilijeme mléko s vejci a pak přidáme mouku. Do středu knedlíků zabalit trochu rozkrájeného vařeného uzeného masa.
Fotky receptu Slaninové knedlíky s vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!