Vložil: | SRNA |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Slaninové špalíčky z panenky:
dle chuti: mletý černý pepř a sůl
| 2 lžíce grilovací koření
| 2 ks vepřová panenka
| 5 lžic olej
| 2 lžíce celý černý pepř
| 1 lžička jalovec
| 8 - 10 plátků anglická slanina
Postup přípravy receptu Slaninové špalíčky z panenky:
Panenku podle potřeby očistíme.
V hmoždíři utlučeme pepř, grilovací koření a jalovec na jemnější prášek. Ten přesypeme na fólii nebo pečící papír a obě panenky v kořenící směsi obalíme.
Panenky nakrájíme na špalíčky o výšce slaniny a do slaniny je úhledně zabalíme. Po obvodu obvážeme špalíček nití, aby se slanina během pečení neodmotala. Špalíčky - hlavně část s masem posypeme solí a pepřem.
V pánvi rozehřejeme olej. Lepší je vyšší teplota. Špalíčky v něm ze všech stran restujeme, než se začne slanina vyškvařovat. Maso se za tu dobu propeče. Obvykle to trvá 3 - 4 minuty z každé strany.
Pokud máme maso připraveno dřív než přílohu, můžeme jej schovat do alobalu a nechat pustit šťávu.
Fotky receptu Slaninové špalíčky z panenky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!