Použité suroviny receptu Slaný nákyp z housek a sýra:
6 ks housek
| 0,25 l mléka
| 100 g strouhaného sýra
| 100 g tuku
| 2-3 ks vejce
| 200 g pečeného masa
Postup přípravy receptu Slaný nákyp z housek a sýra:
Housky nakrájíme na plátky a navlhčíme mlékem. Nesmíme je však rozmočit. Ohnivzdornou misku nebo teflonovou pánev s odnímatelným držadlem vymažeme dobře tukem, dáme vrstvu housek, na ně strouhaný sýr, usekané maso, pokropíme tukem a pokračujeme. Poslední vrstvou jsou housky. Dáme do trouby a zapečeme. Krátce před vyjmutím z trouby zalijeme slaný nákyp z housek a sýra rozšlehanými vejci s mlékem, posypeme strouhaným sýrem a necháme zezlatnout.
Fotky receptu Slaný nákyp z housek a sýra:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!