Použité suroviny receptu Slaný pamlsek s klobáskou:
těsto
| 250 g másla
| 2 dl zakys. smetany
| 350 g hl. mouky
| na potření
| 2 vejce
| náplň
| 3 klobásky
| 100 g eidamu
| sezam
Postup přípravy receptu Slaný pamlsek s klobáskou:
Z mouky, másla a smetany vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne v chladničce odležet.
Tvrdý sýr nastrouháme a klobásku rozkrájíme.
Druhý den těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka, která položíme na suchý plech a potřeme je rozšlehaným vajíčkem. Na každé položíme kolečko dobré klobásky a překryjeme novým vykrojeným kolečkem. Povrch potřeme opět vajíčkem, posypeme strouhaným sýrem nebo sezamem.
Slaný pamlsek upečeme dozlatova ve vyhřáté troubě a podáváme jako slané cukroví - chuťovku.
Fotky receptu Slaný pamlsek s klobáskou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!