500 g hladké mouky
| 250 g majonézy
| 150 ml mléka
| 3 lžíce cukru
| 1 vejce
| 1/2 lžičky skořice
| 30 g droždí
| špetka soli
| 1 žloutek
| Náplň:
| 1 vanilkový cukr
| 2 šlehačky
| 100 g cukru
Postup přípravy receptu Šlehačkové bochánky:
Z ingrediencí zpracujeme těsto (droždí s cukrem třeme na kašičku, pak zapracujeme ostatní ingredience), které necháme vykynout. Na plech vyložený papírem na pečení sázíme polévkovou lžící z těsta kopečky dál od sebe. Potřeme žloutkem i během pečení a upečeme dozlatova. Vychladlým bochánkům ostrým nožem uřízneme čepičku a lžičkou opatrně vydlabeme. Šlehačky ušleháme s vanilkovým cukrem, můžeme dosladit dle chuti, promícháme s rozdrobenými vnitřky. Naplníme bochánky a přiklopíme čepičkou. Povrch můžeme poprášit cukrem a podáváme.
Fotky receptu Šlehačkové bochánky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!