Postup přípravy receptu Slepice na chilli:
Uvařenou slepici vykostíme, maso nakrájíme na proužky. Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme chilli a papriku a opět osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání ode dna prudce ze všech stran opečeme. Zmenšíme plamen, podlejeme trochou vína a podusíme. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, protlak, kečup, dusíme dále a podlejeme zbytkem vína. Omáčku necháme nakonec zhoustnout, osolíme, přidáme nadrobno nasekaný česnek a zelený hrášek. Několik minut necháme ještě mírně vařit. Podáváme s opečenými brambůrky. Na talíři zdobíme vějířkem okurky, kouskem kapie a kopečkem strouhaného ementálu. Omáčka mát být hustá, kašovitá.