1 ks slepice
| 2,5 dcl smetany
| jíška z 50 g másla a 50 g hladké mouky
| 200 g sterilovaného hrášku
| 2,5 dcl slepičího vývaru
| 1 ks cibule
| 1 - 2 lžíce oleje
| sůl
| špetka muškátového oříšku
Postup přípravy receptu Slepice na hrášku:
Dobře očištěnou a omytou slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Cibulku pokrájíme a osmahneme mírně na oleji. Zvlášť uděláme jíšku, kterou rozředíme vývarem a povaříme (je-li vývaru málo, přidáme ho ještě 2,5 dl nebo jen podlijeme vodou). Do jíšky dáme hrášek, ochutíme muškátem a doplníme smetanou. Nalijeme na uvařenou slepici, kterou jsme předtím vykostili a pokrájeli na větší kousky. Už jen prohřejeme, nevaříme.
Fotky receptu Slepice na hrášku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!