tuk
| 2 velké cibule
| 1 slepice
| 3 bobkové listy
| 3/4 sáčku tymiánu
| voda
| 1 smetana
| mouka
| Na buchtu: 400 g hladké mouky
| 100 g tuku
| 250 ml mléka
| sůl
| kvaska ze 30g droždí
Postup přípravy receptu Slepice na tymiánu:
Na tuku osmahneme 2 velké nadrobno nakrájené cibule a rozporcovanou slepici. Přidáme 3 bobkové listy, 3/4 sáčku tymiánu, zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut v tlakovém hrnci. Měkkou slepici vykostíme a maso nakrájíme .Vývar uvedeme do varu, přidáme smetanu, ve ktré jsme rozkvedlali mouku. Necháme dobře povařit. Jako přílohu podáváme buchtu.
(Necháme vykynout a upečeme. Krájíme na kostky.)
Fotky receptu Slepice na tymiánu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!