Postup přípravy receptu Slepice nebo kuře po arménsku:
Slepici nebo kuře uvaříme s kořenovou zeleninou v osolené vodě. Maso vyjmeme, vykostíme a pokrájíme na menší kousky. Vývar scedíme a vlijeme do pekáče nebo litinového kastrolu. Přidáme pokrájené maso, předem namočené kroupy, mírně přisolíme, opepříme, promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme v troubě do měkka. Množství vývaru redukujeme tak, aby se kroupy uvařily a pokrm měl konzistenci rizota. Proto dáme vývaru raději méně a v průběhu dušení dle potřeby přidáme. K hotovému pokrmu, který posypeme cibulí osmaženou na oleji do zlatova a ozdobíme petrželkou, podáváme zvlášť rozpuštěné máslo, ve kterém jsme rozmíchali skořici. Rozpuštěným máslem se porce polévají.