Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Slepice s petrželovou omáčkou:
1 slepice
| 150 g kořenové zeleniny
| 1 cibule
| 100 g másla
| 80 g hladké mouky
| 3 zrnka pepře
| dle chuti: nového koření a badyánu
| dle chuti: sůl a čerstvá petrželka
| Knedlíčky:
| 100 g strouhanky
| 1,5 dl slepičího vývaru
| dle potřeby: hrubá mouka
| 1 vejce
| 1 lžička másla
| dle chuti: muškátový oříšek a sůl
Postup přípravy receptu Slepice s petrželovou omáčkou:
Očištěnou slepici dáme vařit s kořením, kořenovou zeleninou, cibulí a solí doměkka. Zvlášť připravíme omáčku z máslové jíšky, kterou zalijeme částí vývaru, ochutíme, prošleháme a vsypeme do ní nakrájenou petrželku. Strouhanku namočíme do vývaru, ochutíme solí, muškátovým květem a spojíme vejcem. Dle potřeby dohustíme hrubou moukou, tvoříme knedlíčky velikosti většího ořechu. Vaříme 5-7 minut ve větším množství vody. Uvařené knedlíčky zvlášť a porcovanou slepici vložíme do hotové omáčky.
Fotky receptu Slepice s petrželovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!