Postup přípravy receptu Slepice v zelenině s vínem a smetanou:
Očištěnou slepici naporcujeme, osolíme a mírně opepříme. Na oleji rozškvaříme slaninu, přidáme porce masa a po obou stranách je opečeme do červena. Maso vyjmeme a do tuku přidáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, 1/2 citronu a vše osmahneme. Zalijeme horkou vodou a vínem, vhodíme kostku masoxu, vložíme osmažené porce slepice a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku, vyjmeme povařený citron a omáčku rozmixujeme dohladka. Potom vaříme při mírné teplotě. Nakonec dochutíme glutasolem, podle chuti přisolíme či přisladíme. Do omáčky vložíme prohřát slepičí maso a podáváme s houskovým knedlíkem.