Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 24.02. 2025
Dnes má svátek Matěj
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Slepičí krokety

fotka Slepičí krokety
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Slepičí krokety:

300 g vařeného slepičího masa bez kostí  | 100 g pečeného vepřového bůčku  |  olej  | 20 g hladké mouky  | 1,5 dcl mléka  | 1 žemle  | 1 vejce  | kousek cibule  | 2 lžíce strouhanky  |  mletá paprika  |  mletý pepř  |  sůl  | 1 vejce  |  hladká mouka a strouhanka na obalení

Postup přípravy receptu Slepičí krokety:

Slepičí a vepřové maso umeleme spolu se dvěma lžícemi vývaru nebo drobně pokrájíme. Ze dvou lžic oleje, drobně pokrájené cibule a ze 20 g hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji 1 dcl mléka a uvaříme hustý bešamel, popř. na ředění použijeme ještě trochu vývaru. Žemli pokrájenou na plátky zvlhčíme mlékem a necháme chvíli stát. Po prosáknutí ji rozmělníme, přidáme maso, bešamel, sůl, koření, vejce a tolik prosáté strouhanky, aby vznikla tužší hmota. Uděláme z ní 8 kroket, obalíme je v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném se lžící mléka a ve strouhance a usmažíme po obou stranách dorůžova na rozehřátém oleji.
Podáváme s vařenými brambory a s tatarskou omáčkou.


Fotky receptu Slepičí krokety:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Slepičí krokety
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !