Postup přípravy receptu Slepičí krokety:
Slepičí a vepřové maso umeleme spolu se dvěma lžícemi vývaru nebo drobně pokrájíme. Ze dvou lžic oleje, drobně pokrájené cibule a ze 20 g hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji 1 dcl mléka a uvaříme hustý bešamel, popř. na ředění použijeme ještě trochu vývaru. Žemli pokrájenou na plátky zvlhčíme mlékem a necháme chvíli stát. Po prosáknutí ji rozmělníme, přidáme maso, bešamel, sůl, koření, vejce a tolik prosáté strouhanky, aby vznikla tužší hmota. Uděláme z ní 8 kroket, obalíme je v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném se lžící mléka a ve strouhance a usmažíme po obou stranách dorůžova na rozehřátém oleji.
Podáváme s vařenými brambory a s tatarskou omáčkou.