Použité suroviny receptu Slepičí rizoto s ananasem:
200 g rýže
| 30 g margarínu
| 1 l slepičího vývaru
| 200 g ovčího sýra
| 1 svazek pórku
| 300 g ananasu
| 500 g slepičích prsou
| 30 g másla
| 2 lžíce mouky
| 1 lžíce kari
| 2 lžíce bílého vína
| 2 lžičky citronové šťávy
| špetka soli
| špetka pepře
Postup přípravy receptu Slepičí rizoto s ananasem:
Opranou řýži osmahneme na lžíci margarínu. Přelijeme 500 ml horkého vývaru a 15 minut mírně povaříme. Sýr nakrájíme na kostičky. Opraný pórek krájíme na malé kroužky. Ananas rozkrájíme na menší kousky. Drůbeží prsa rozdělíme na menší úhledné kousky. V pánvi rozpustíme máslo a maso na něm po obou stranách opečeme asi 6 minut. Přidáme ananas, pórek a 140 g sýra. Společně ještě 5 minut dusíme. Z mouky a kari usmažíme světlou jíšku. Přelijeme zbylým vývarem, dolijeme víno a citronovou šťávu, osolíme. Na talíře dáme rýži, přidáme maso se zeleninou a přelijeme omáčkou. Dozdobíme sýrem.
Fotky receptu Slepičí rizoto s ananasem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!