Postup přípravy receptu Slezské noky:
1/2 kilogramu brambor oloupeme a nastrouháme (jako na bramboráky). Přecedíme je přes síto, vodu slijeme a jestli na dně zůstalo trochu škrobu, tak ho přidáme do brambor. Zbylé brambory oloupeme a uvaříme. Ještě teplé je nastrouháme a necháme trochu vychladnout.
Až budou vlažné, přidáme do nich nastrouhané syrové brambory, vejce, bramborovou mouku a rukou z nich pečlivě vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme válec tlustý přibližně dva centimetry, z něho odkrajujeme jeden a půl centimetrové plátky, které buď srolujeme nebo do nich uděláme důlek. Připravené Slezské noky vkládáme do vařící osolené vody. Jak vyplavou, tak je ještě chvilku necháme a poté vyndáváme. Slezské noky se hodí například jako příloha k různým masům s omáčkou.