Vložil: | Hankca |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Slezsko-moravský králík:
1 kilogram králičího masa
| hrst sušených švestek
| 1 bobkový list
| 500 ml červeného vína
| 3 střední cibule
| 3 lžíce másla
| 5 sušených meruněk
| 125 ml smetany,
| 1 lžička tymiánu
| pepř, sůl
Postup přípravy receptu Slezsko-moravský králík:
Švestky propláchneme, necháme okapat a namočíme je na hodinu do červeného vína. Ke konci namáčení přidáme i opláchnuté meruňky. Králičí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kousky, poprášíme tymiánem, solí a pepřem a na másle je osmažíme. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a přidáme k masu. Vložíme bobkový list, vlijeme půl sklenice vody a dusíme něco přes půl hodiny. V polovině dušení přidáme švestky s vínem. Až když je maso měkké, tak přidáme i meruňky a spolu chvilku podusíme. Na konci přilijeme smetanu, promícháme a případně okořeníme podle chuti.
Fotky receptu Slezsko-moravský králík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!