Použité suroviny receptu Smažená jablíčka v mandlovém obalu:
150 g mandlí
| 2 velká zelená jablka
| 2 žloutky
| 1/2 dl vaječ. koňaku
| 1 vanilk. pudink
| na ozdobu šlehačka, čkokoládová poleva
| olej
Postup přípravy receptu Smažená jablíčka v mandlovém obalu:
Mandle ve slupce jemně nastrouháme. Žloutky prošleháme s vaječným koňakem. Jablka nakrájíme na kolečka o síle asi 1,5 cm. Potom z jejich středu vykrojíme jádřince.
Jablkové kroužky obalujeme v pudinkovém prášku, žloutcích s koňakem a nakonec v nastrouhaných mandlích. Smažíme na oleji dorůžova a necháme okapat na papírové utěrce.
Fotky receptu Smažená jablíčka v mandlovém obalu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!