Postup přípravy receptu Smažená mozzarella s rajčetem:
Rajčata rozčtvrtíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Všechny připravené suroviny smícháme, ochutíme solí a pepřem. Plátky chleba pokapeme dvěma polévkovými lžícemi olivového oleje a v předehřáté troubě na 200 °C zapečeme do křupava, po zapečení vyjmeme. Mozzarellu nakrájíme na 8 plátků. Ty podélně rozpůlíme, čímž získáme kostičky. Vejce rozmícháme se solí a okořeníme pepřem. Kousky mozzarelly obalíme v trojobalu, tedy v mouce, vejci a strouhance. Kousky sýra osmažíme ve 2-4 lžících horkého oleje. Smažíme za občasného obracení asi po dobu 1 až 2 minut dozlatova. Zeleninovou směs s rajčaty rozdělíme na zapečené plátky chleba. Naservírujeme na talíř spolu s osmaženými kousky mozzarelly. Podle chuti můžeme ozdobit salátem, petrželkou nebo bazalkou.