Použité suroviny receptu Smažená mrkev s arabskou omáčkou:
4 velké mrkve
| dle potřeby: mouka
| dle potřeby: strouhanka
| dle potřeby: mléko
| 1 vejce
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: sádlo na smažení
Postup přípravy receptu Smažená mrkev s arabskou omáčkou:
Mrkve očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Nakrájíme po délce na plátky, silné asi 8 mm. Obalíme jako řízek a osmažíme na sádle do růžova. Podáváme s bramborem a omáčkou. Arabská česneková omáčka "Hamúd šámí": česnek jemně ustrouháme a osmažíme na oleji, přilijeme asi 300 ml zeleninového vývaru a v trošce vody rozmíchanou Maizenu. Vše mícháme do zhoustnutí. Přidáme šťávu z citronu a špetku kurkumy. Dochutíme solí. Omáčku můžeme podávat teplou i studenou. Výborně se hodí i k jiné zelenině, k vejcím a sýrům.
Fotky receptu Smažená mrkev s arabskou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!