Postup přípravy receptu Smažená rýže s kuřecím masem na woku:
V pánvi wok necháme rozehřát olej, na němž zprudka orestujeme nadrobno pokrájená kuřecí prsa, osolíme je, přidáme pepř, chilli, sojovou omáčku a worcester. Do hotového masa vmícháme cibuli nakrájenou na proužky a necháme prohřát. Směs z pánve vyjmeme.
Ve woku rozehřejeme 4 lžíce oleje, na němž osmahneme nadrobno rozsekanou cibuli a česnek. Přisypeme jasmínovou rýži a dobře ji promícháme s olejem. Když se začne připékat na stěny pánve, podlijeme ji bujónem a necháme probublávat.
Průběžně rýži podléváme, dokud není hotová. Poté ji zprudka zahřejeme (rýže se nasákla olejem, takže se nepřipálí). Můžeme přidat i posekané arašídy. Rýži ochutíme vegetou a sojovou omáčkou. Do rozpálené rýže vmícháme dvě vejce. Nakonec promísíme s masovou směsí, necháme prohřát a podáváme.
Jasmínová rýže po osmažení vytváří hrudky, takže se dá pokrm jíst pomocí čínských jídelních hůlek.
Směs zeleniny můžeme nahradit pórkem, houbami,....