1/4 celeru malého
| 1 cibule
| 10 pepřů
| 2 bobkové listy
| 500 g vepř. oušek
| 1 mrkev
| 1 petržel
| 5 nových koření
| marináda
| 1 dl oleje
| 1 lžíce grilov. koření
| 6 str. česneku
| sůl
| pepř
| olej
Postup přípravy receptu Smažená vepřová ouška:
Cibuli oloupeme. Mrkev, celer a petržel očistíme a omyjeme. Vepřová ouška zbavíme nečistot a omyjeme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem.
Ouška, cibuli, kořenovou zeleninu a koření vložíme do studené osolené vody a vaříme zvolna doměkka.
Z utřeného česneku, oleje a grilovacího koření si připravíme marinádu.
Uvařená vepřová ouška necháme okapat a řádně potřeme marinádou. Uzavřeme do nádoby a marinujeme nejméně 2 dny. Potom ouška nakrájíme na tenké nudličky a prudce osmažíme na rozpáleném oleji dorůžova.
Marinovaná a smažená vepřová ouška podáváme zatepla. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.
Fotky receptu Smažená vepřová ouška:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!