4 trsy bezových květů
| 3 vejce
| 1,5 dcl světlého piva
| 1 balení kypřícího prášku
| dle chuti: vegeta
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: olej na smažení
Postup přípravy receptu Smažené bezové květy:
Bezové květy důkladně omyjeme, nůžkami odstříháme stopky a necháme oschnout. Oddělíme bílky od žloutků, z bílku ušleháme tuhý sníh.
Do žloutků vmícháme pivo a špetku vegety a do vzniklé směsi vmícháme hladkou mouku s trochou kypřícího prášku. Lehce vmícháme sníh z bílků a dosolíme.
Na pánvi rozehřejeme olej, trsy květů namáčíme v těstíčku a osmažíme do zlatova. Hotové řízky vytáhneme, odložíme na ubrousek a každému ustřihneme hlavní stopku.
Vhodnou přílohou je např. bramborová kaše a zeleninový salát.
Fotky receptu Smažené bezové květy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!