2 mladé masité koroptve
| 80 g hladké mouky
| 2 vejce
| 1/16 l bílého vína
| 150 g strouhanky
| 200 g oleje na smažení
| 40 g másla
| sůl
Postup přípravy receptu Smažené koroptve:
Koroptve řádně očistíme, rozpůlíme, osolíme a obalíme v mouce. Vejce rozšleháme s vínem a půlky koroptví v nich namáčíme. Nakonec je obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Skládáme do ohnivzdorné misky a každou potíráme rozpuštěným máslem. Na míse je zdobíme petrželkou a podáváme je s opečenými bramborami a se salátem
případně s dušeným hráškem nebo růžičkovou kapustou.
Fotky receptu Smažené koroptve:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!