Postup přípravy receptu Smažené krůtí řízky obalované v mandlích:
Řízky opláchneme, osušíme a plochou stranou paličky naklepeme. Osolíme a opepříme. Na talíři smícháme mouku s mandlovými lupínky. Na jiném talíři rozšleháme žloutek s mlékem. Řízky obalíme v mouce, protáhneme žloutkem a nakonec obalíme v mandlích. Obal k řízkům lehce přitiskneme.
V teflonové pánvi rozehřejeme olej s máslem. Řízky smažíme z každé strany asi 5 minut. Vyjmeme je a uchováme horké.
Višně dáme okapat na síto. Šťávu zachytíme. Višně vložíme do uvolněné pánve a za stálého míchání prohřejeme. Škrobovou moučku rozmícháme ve 3 lžících šťávy. Přilijeme zbývající šťávu (asi 120ml) a osladíme. Přimícháme škrobovou moučku, mícháme a povaříme do zhoustnutí.
Smažené krůtí řízky podáváme s višňovou omáčkou. Višně pokapeme rozehřátým brandy a zažehneme. K pokrmu se hodí bramborové krokety.
Fotky receptu Smažené krůtí řízky obalované v mandlích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!