Postup přípravy receptu Smažené kuře po jižansku:
V misce rozmícháme 250 ml acidofilního mléka a 2 vejce. Očistíme kuřecí stehýnka nebo křidýlka a dáme je do misky s mlékem a vejci a na chvíli uložíme do lednice.
Do druhé misky dáme 0,2 kg hladké mouky, 2 lžičky směsi koření „Barbecue“ a 1 lžičku soli. Kuřecí kousky vyndáváme do okořeněné mouky a obalíme v silnější vrstvě. Obalené maso ihned smažíme, nejlépe ve fritovacím hrnci, při teplotě 180 oC. Kousky smažíme 10 – 15 minut podle velikosti. Po vyndání necháme okapat a poté je dáme do misky vyložené papírovými ubrousky, které nám nasají přebytečný olej.
Typickou přílohou v americké kuchyni je bramborová kaše nebo hranolky.