Postup přípravy receptu Smažené kuřecí řízky:
Den nebo lépe dva dny předem očistěte kuřecí řízky - odřízněte z nich všechen viditelný tuk, zbytky šlach a prsních kostí. Protože se maso v marinádě rozloží a zjemní, vůbec řízky nemusíte naklepávat. Oloupejte česnek, prolisujte ho nebo rozetřete společně se solí a majoránkou rozmíchejte v hrnku s acidofilním mlékem. Řízky naskládejte do uzaviratelné palstové nádoby. Na maso nalijte ochucené mléko, promíchejte, aby se maso ze všech stran obalilo marinádou, nádobu uzavřete a nechte 1 -2 dny v lednici. Řizky vyndejte z marinády a nechte je přitom trochu okapat. Před namáčením do strouhanky mají být řízky jen mírně vlhké. Pokud na nich zůstane moc tekutiny, může později v pánvi obal opadávat. Okapané po jednom vkládejte do strouhanky a ze všech stran je opečte. Maso vyndejte oklepejte a přendejte na talíř. Na pánvi rozehřejte olej a řízky smažte 5 - 6 min. při středně vysoké teplotě, až spodní strana zezlátne. Po té je otočte a smažte stejně dlouho i po druhé straně. Hotové řízky můžeme podávat na talíř.