Použité suroviny receptu Smažené oštěpkové halušky:
30 g másla
| 250 g polohrubé mouky
| 450 g oloupaných ve slupce vařených brambor
| 2 vejce
| 120 g strouhaného oštěpku
| 400 ml vody
| sůl, sádlo na smažení
Postup přípravy receptu Smažené oštěpkové halušky:
Do studené vody dáme mouku a rozehřáté máslo a uvaříme hustou kaši. Do dobře vymíchané a vychladlé kaše přidáme postupně vejce a vařené nastrouhané brambory, nastrouhaný oštěpek, sůl. V kastrůlku rozehřejeme sádlo a lžící vykrajujeme nočky, které smažíme dočervena. Usmažené nočky dáme okapat na síto do vyhřátého kastrůlku.
Fotky receptu Smažené oštěpkové halušky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!